L'Ordre i la neteja són fonamentals per evitar accidents laborals. Els vessis de líquids han de ser netejats i assecats immediatament per evitar relliscades i altres danys a treballadors i clients.
Les campanes d'extracció de fums han de netejar-se periòdicament, amb la freqüència necessària per mantenir nets els conductes d'extracció. És essencial una estricta higiene personal, així com un rentat freqüent de roba.
Els ganivets i altres eines de treball, tindran els mànecs de material no absorbent. Hauran de rebutjar-se els mànecs de fusta.
Les talladores , fulles, serres, etc., portaran proteccions a la zona d'actuació dels elements tallants i mòbils, així com dispositius d'atur d'emergència a l'abast de l'operari. La seva neteja es farà sempre amb la màquina desendollada.
En les màquines com la picadora, que s'han d'introduir a mà els aliments, haurà d'emprar-se un útil d'embranzida.
Els sòls i passadissos han d'estar lliures de materials i sense irregularitats.
S'ha de disposar de Manuals d'Usuari de totes les màquines, i seguir les instruccions del fabricador quant a ús i manteniment periòdic de les màquines.
S'ha de comprovar periòdicament que la instal·lació elèctrica es troba en perfectes condicions i protegida de l'ambient humit.
Evitar la utilització de la part inferior dels mobles buffet on es troba la instal·lació elèctrica, i els compressors dels mobles dels plats freds, com a armaris.
Els passadissos d'accés des de la cuina al menjador han de tenir l'amplària suficient i no s'emmagatzemaran materials en els mateix per evitar cops i caigudes.
Si s'utilitzen productes de neteja s'hauran de seguir les indicacions de les etiquetes i fitxes de seguretat, quant a les mesures de prevenció que s'han de prendre. S'utilitzarán guants, i si hi ha risc d'esquitxades en els ulls (neteja de campanes d'extracció) s'utilitzaran ulleres de protecció.
S'utilitzaran guants agafadors o altres elements adequats per evitar cremades en agafar elements calents.