L'hostaleria constitueix una dels vessants més actius del nostre país quant a la generació d'ocupació, amb un augment especialment notable durant els mesos d'estiu a les zones turístiques. Aquesta demanda desigual de serveis afavoreix que les empreses contractin treballadors temporals que tenen, amb freqüència, escassa formació professional en el camp de l'hostaleria i cap en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals. De fet, segons dades estadístiques, més del 65% dels accidents laborals corresponen a personal temporal.
A continuació, presentem les mesures preventives generals que han de tenir-se en compte en els treballs de les cuines, tant de les petites com de les grans empreses d'hostaleria (bars, restaurants, hostals o hotels). Cal destacar que la formació i informació sobre salut laboral constitueix un factor clau per reduir l'índex de sinistralitat que sofreix el sector de l'hostaleria i la restauració.
Adaptar el lloc de treball a les característiques de cada persona es fonamental per a la salut dels treballadors.
Textos i font: Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.
¡Nuevo vídeo! Descubre nuestro nuevo centro asistencial y administrativo de Ibiza con todo detalle. Más de 1.000 m2 para cuidar la salud de los trabajadores de capital pitiusa.