El Reial decret llei 3/2021 estableix que el COVID-19 ha de ser considerat malaltia professional quan és contret pel personal sanitari i sociosanitari durant l'exercici de la seva professió.
D'acord amb el Reial decret llei 3/2021, de 2 de febrer, pel qual s'adopten mesures per a la reducció de la bretxa de gènere i altres matèries en els àmbits de la Seguretat Social i econòmic, s'estableix, que el personal que presti serveis en centres sanitaris i sociosanitaris inscrits en els registres corresponents que, en l'exercici de la seva professió, durant la prestació de serveis sanitaris o soci-sanitaris, hagi contret el virus SARS-CoV- 2, dins del període comprès des de la declaració de la pandèmia internacional per l'Organització Mundial de la Salut fins a l'aixecament per les autoritats sanitàries de totes les mesures de prevenció adoptades per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per l'esmentat virus SARS-CoV-2, tindrà les mateixes prestacions que el sistema de la Seguretat Social atorga a les persones que es veuen afectades per una malaltia professional.
A més, aquest Reial decret indica que els serveis de prevenció de riscos laborals hauran d'emetre el corresponent informe on es faci constar que en l'exercici de la seva professió ha estat exposat al virus SARS-CoV-2 per la prestació de serveis sanitaris o soci-sanitaris. Una vegada acreditat el contagi del virus en l'àmbit temporal establert, i aportat l'informe anteriorment esmentat, es presumirà, en tot cas, que el contagi s'ha produït en l'exercici de la seva professió en la prestació de serveis sanitaris o soci-sanitaris.
L'entitat responsable d'aquestes prestacions serà aquella que cobrís les contingències professionals en el moment de produir-se la baixa mèdica per contagi de la malaltia.
1️⃣2️⃣ Duodécima publicación del : ☘️🌲 ¿Trabajas como jardinero? ⚠️ Al utilizar productos químicos, hazlo siempre de espaldas al viento y alejado del fuego y el calor. 🖼️ Descarga nuestro póster: https://www.mutuabalear.es/verFichero.php?id=254