Mutua Balear, fidel al seu compromís social i ambiental, es va inscriure en el Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d'absorció de CO2 del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a principis de juny de 2022.
El resgistro de Mutua Balear es va efectuar després d'aconseguir reduir la seva petjada de carboni en un 86% entre els anys 2018 i 2020.
L'entitat va passar d'emetre 681 tones de diòxid de carboni equivalent (CO2eq) durant l'any 2018, a emetre 184 tones en 2019. Una tendència a la baixa que es va confirmar en 2020, any en què va emetre un total de 98 tones.
La reducció de la Petjada de Carboni s'emmarca dins dels compromisos adquirits per Mutua Balear en el compliment dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) número 7, 9, 11, 13 i 15.
Aquesta significativa disminució, que va evitar l'emissió de ni més ni menys que 1.080 tones de CO2eq en dos anys, demostra la implicació de Mutua Balear en la lluita contra el canvi climàtic.
Totes els citats mesuraments es van dur a terme sobre la base del que s'estableix per la certificació ISO 14064, segons va verificar l'Agència d'Inspecció Autoritzada Bureau Veritas.
Una de les principals causes de la reducció d'emissions de CO2eq de Mutua Balear des de 2019 ha estat la contractació d'energia procedent de fonts renovables.
Una mesura que s'ha vist acompanyada per altres accions mediambientals, com la instal·lació de fonts d'il·luminació eficients i de baix consum en els centres assistencials de l'entitat, l'optimització dels sistemes d'encesa i la regulació de la llum artificial en les seves instal·lacions.
A aquestes iniciatives se'ls sumarà pròximament la substitució dels equips de climatització per uns altres més eficients i que utilitzen gasos amb un Potencial d'Escalfament Atmosfèric (PCA) menor.
Aquest compromís s'uneix a la resta de distintius, polítiques i accions que Mutua Balear assumeix en la seva Responsabilitat Social Corporativa: el compliment dels objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides; la certificació en conciliació EFR, que atorga la Fundació MásFamilia; i el distintiu d'Igualtat, atorgat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.
A ells cal sumar-li l'Acreditació sanitària Nivell III que atorga el Govern dels Illes Balears; l'Acreditació QH+ 1 estrella, un reconeixement atorgat per la Fundació Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS); la certificació ISO 9001 de Gestió de la Qualitat; la certificació ISO 45001 de Seguretat i Salut en el Treball; la certificació ISO 14001 de Gestió Mediambiental; l'adhesió al Pacte Mundial de l'ONU i l'annexió a la Declaració de Luxemburg.
A més, cal destacar que l'entitat està duent a terme el seu V Pla d'Igualtat d'oportunitats (Hera) per a fomentar un entorn laboral basat en la no discriminació i el respecte a la diversitat.
📣🩺 Te presentamos el Comité de Ética Asistencial de Mutua Balear, un órgano consultivo y multidisciplinar al servicio de los profesionales y usuarios que analiza los dilemas éticos que surgen con la finalidad de mejorar la calidad asistencial. ✔️ ¿Qué hace? ❌ ¿Qué no hace? ❔ ¿Cuándo solicitar su ayuda? 📖 Ejemplos de consultas apropiadas ✉️ ¿Cómo contactar? 🔗 Resuelve todas tus dudas aquí: https://www.mutuabalear.es/es/comite-etica-asistencial