Mutua Balear tanca l'any 2023 amb més de 27.000 empreses mutualistes afiliades.
A més, va realitzar 173.000 actuacions mèdiques en l'exercici amb una valoració excel·lent del servei prestat.
L'excés de resultats generat ascendeix a 6,22 milions, que l'organització reverteix al Sistema de la Seguretat Social.
La Junta General de Mutua Balear, celebrada el 23 de juliol al Palau de Congressos de Palma amb la presència de 153 mutualistes, ha aprovat per unanimitat els comptes anuals de l'exercici 2023, la distribució dels seus resultats i l'avantprojecte de pressupostos de l'any 2025.
L'any 2023, l'entitat va donar cobertura a 27.131 empreses mutualistes, amb una xifra de 350.286 treballadors protegits en contingència professional, dels quals el 16,53% són autònoms, la qual cosa representa un increment superior al 5% respecte a l'any precedent.
La xifra global d'ingressos va superar els 347 milions d'euros, entre els quals destaquen les cotitzacions socials, que van ascendir a més de 318 milions, un 10,6% per sobre de l'exercici 2022.
Les prestacions socials abonades van superar els 189 milions, representant la incapacitat temporal una mica més del 89% del total, la qual cosa suposa un increment del 5% respecte a l'any anterior.
El resultat a distribuir ha estat de 9,38 milions d'euros, la qual cosa ha permès dotar la reserva de contingències professionals en el percentatge màxim legalment permès, aflorant un excés de resultats de 6,22 milions d'euros, que seran ingressats en els Fons de la Seguretat Social.
Amb una xarxa de 21 centres propis i una plantilla de 566 treballadors, dels quals el 70% són dones, Mutua Balear va obrir 62.004 processos assistencials nous i va dur a terme 173.085 actuacions mèdiques en 2023. Tot això amb una alta valoració del servei prestat, que se situo en 9,55 punts sobre 10 sobre la base de les enquestes de satisfacció realitzades als usuaris.
En la seva valoració sobre les dades de l'any 2023, el president de Mutua Balear, Antoni S. Amengual, ha volgut ressaltar, més enllà dels resultats o dels objectius aconseguits, el continu augment de les xifres d'absentisme, variable que presenta clars senyals de cronificaciónen en la gestió diària de les empreses i que afecta greument la seva productivitat i competitivitat.
El fort creixement de la incapacitat temporal derivada de contingències comunes, juntament amb l'insuficient finançament econòmic per a la seva cobertura, col·loca al sector de mútues en una situació de dèficits reiterats en aquesta prestació que precisa, sense major demora, d'un canvi normatiu que modifiqui l'esgotat model actual.
Amengual ha volgut aprofitar l'ocasió per a “reconèixer a tota la plantilla de Mutua Balear la seva professionalitat, esforç i dedicació, indispensables per a poder prestar el millor servei als nostres mutualistes”.
En matèria de responsabilitat social, el compromís de Mutua Balear es veu reflectit en: el compliment dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides; la certificació en gestió de la conciliació EFR, que atorga la Fundació Másfamilia; el distintiu d'Igualtat, atorgat pel Ministeri d'Igualtat; la certificació ISO 9001 de gestió de la qualitat; l'acreditació del centre hospitalari en el marc de qualitat i seguretat del pacient de la Conselleria de Salut;la certificació ISO 45001 de Seguretat i Salut en el treball; la certificació ISO 14001 de Gestió Ambiental; l'adhesió al Pacte Mundial de l'ONU i l'annexió a la Declaració de Luxemburg.
📣🩺 Te presentamos el Comité de Ética Asistencial de Mutua Balear, un órgano consultivo y multidisciplinar al servicio de los profesionales y usuarios que analiza los dilemas éticos que surgen con la finalidad de mejorar la calidad asistencial. ✔️ ¿Qué hace? ❌ ¿Qué no hace? ❔ ¿Cuándo solicitar su ayuda? 📖 Ejemplos de consultas apropiadas ✉️ ¿Cómo contactar? 🔗 Resuelve todas tus dudas aquí: https://www.mutuabalear.es/es/comite-etica-asistencial