L'entitat va passar d'emetre 963 tones de diòxid de carboni equivalent en el trienni 2018-2020 a 373 entre 2019 i 2021.
Una reducció del 61% que li ha valgut aconseguir el reconeixement del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.
Mutua Balear, fidel al seu compromís social i ambiental, va aconseguir reduir la seva petjada de carboni en un 61% entre els triennis 2018-2020 i 2019-2021, la qual cosa li ha valgut obtenir el segell ‘Calculo i Redueixo’ del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.
L'entitat va passar d'emetre 681 tones de diòxid de carboni equivalent (CO2eq) durant l'any 2018 a emetre 184 tones en 2019, una disminució de l'impacte ambiental que va continuar en 2020, any en què va emetre un total de 98 tones.
Aquesta tendència a la baixa s'ha confirmat ara, una vegada recollits les dades de 2021, que xifren en 91 el total de tones emeses per Mutua Balear en aquest any.
Amb aquest significativo descens, que va evitar l'emissió de prop de 1.700 tones de CO2eq en tres anys, Mutua Balear torna a demostrar la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic.
Una de les principals causes de la reducció d'emissions de CO2eq que Mutua Balear porta realitzant des de 2019 ha estat la contractació d'energia procedent de fonts renovables per a tots els seus centres, 14 dels quals van tenir una petjada de carboni d'emissió igual a zero en 2021.
Aquesta mesura s'ha vist acompanyada per altres accions mediambientals, com la instal·lació de fonts d'il·luminació eficients i de baix consum en els centres assistencials de l'entitat, l'optimització dels sistemes d'encesa, la regulació de la llum artificial en les seves instal·lacions i la substitució d'un vehicle de gasolina per un elèctric.
A aquestes iniciatives se'ls sumarà pròximament la substitució dels equips de climatització per uns altres més eficients i que utilitzen gasos amb un Potencial d'Escalfament Atmosfèric (PCA) menor.
La reducció de la Petjada de Carboni s'emmarca dins dels compromisos adquirits per Mutua Balear en el compliment dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) número 7, 9, 11, 12, 13 i 15.
Totes els citats mesuraments s'han dut a terme sobre la base de l'eina de càlcul d'emissions del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, segons ha declarat el verificador AENOR, i seran incloses en el Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d'absorció de diòxid de carboni promogut pel mateix Ministeri.
Aquest compromís s'uneix a la resta de distintius, polítiques i accions que Mutua Balear assumeix en la seva Responsabilitat Social Corporativa: el compliment dels objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides; la certificació en conciliació EFR, que atorga la Fundació MásFamilia; i el distintiu d'Igualtat, atorgat pel Ministeri d'Igualtat.
A ells cal sumar-li l'Acreditació sanitària Nivell III que atorga el Govern dels Illes Balears; l'Acreditació QH+ 2 estavellas, un reconeixement atorgat per la Fundació Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS); la certificació ISO 9001 de Gestió de la Qualitat; la certificació ISO 45001 de Seguretat i Salut en el Treball; la certificació ISO 14001 de Gestió Mediambiental; l'adhesió al Pacte Mundial de l'ONU i l'annexió a la Declaració de Luxemburg.
A més, l'entitat va activar en 2022 el seu V Pla d'Igualtat d'oportunitats per a fomentar un entorn laboral basat en la diversitat i la no discriminació.
Todos formamos parte de una cadena conocida como el ciclo de la vida, y la destrucción de cualquier especie genera grandes estragos en la naturaleza.