Aquesta nova modificació suposa la quarta revisió del Reial decret 665/1997 sobre agents cancerígens i transposa la Directiva de la Unió Europea 2022/431.
El canvi més destacable que introdueix és l'ampliació el seu àmbit d'aplicació als agents reprotóxicos o tòxics per a reproducció passant a denominar-se:
“RD 665/1997, de 12 de maig, sobre la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l'exposició a agents cancerígens, mutàgens o reprotóxicos durant el treball”, en acrònim CMR
amb tot el que això suposa de major restricció en l'exposició al risc, especialment per als reprotóxicos sense llindar les mesures del qual s'equipessin a la dels agents cancerígens i mutàgens.
Entre altres canvis que aporta destaquem que:
Estableix una distinció entre els reprotóxicos en funció de si disposen o no de llindar de nivell d'exposició segur, per a prioritzar les mesures a adoptar i minimitzar la seva exposició, sent més restrictives les mesures per a aquells que no disposin de llindar. El Parlament i el Consell europeu acabaran quals d'ells disposen d'aquest llindar.
Assenyala que l'avaluació de riscos ha de prestar especial atenció als possibles efectes sobre els treballadors especialment sensibles.
Afegeix catorze agents més a l'Annex III:
Redueix el VL per al benzè d'1 ppm (3,25 mg/m³) a 0,2 de manera gradual, serà de 0,5 ppm (1,65 mg/m³ ) fins al 5 d'abril de 2026.
📣🩺 Te presentamos el Comité de Ética Asistencial de Mutua Balear, un órgano consultivo y multidisciplinar al servicio de los profesionales y usuarios que analiza los dilemas éticos que surgen con la finalidad de mejorar la calidad asistencial. ✔️ ¿Qué hace? ❌ ¿Qué no hace? ❔ ¿Cuándo solicitar su ayuda? 📖 Ejemplos de consultas apropiadas ✉️ ¿Cómo contactar? 🔗 Resuelve todas tus dudas aquí: https://www.mutuabalear.es/es/comite-etica-asistencial