L'entitat ha començat a aplicar la ressonància molecular quàntica de la mà del Dr. Ribera, responsable de la Unitat del Dolor de Mutua Balear, en col·laboració amb el Dr. Mendiola de l'Ossa.
L'Hospital de Mutua Balear es converteix en el primer centre sanitari de Balears a posar en pràctica aquest procediment.
El Servei de Neuromodulación de Mutua Balear ha incorporat des de fa unes setmanes una nova tècnica per a tractar el dolor radicular que provoquen les hèrnies i protrusions discals que sofreixen alguns pacients.
El Dr. Ribera, responsable de la Unitat del Dolor de Mutua Balear, en col·laboració amb el Dr. Mendiola de l'Ossa, han estat els encarregats d'implementar amb èxit aquest innovador procediment percutani, coneguda com a ressonància molecular quàntica, i que se serveix de la tecnologia QMR (Quàntum Molecular Resonance) per a descomprimir el teixit discal sense desprendre calor.
Les hèrnies discals es produeixen quan una part del disc intervertebral es desplaça cap a l'arrel nerviosa, la pressiona i ocasiona dolor. Amb l'aplicació d'aquesta innovadora tècnica s'aconsegueix que els enllaços moleculars es desintegrin a baixa temperatura, la qual cosa permet preservar la integritat dels enllaços adjacents.
D'aquesta manera, l'Hospital de Mutua Balear es converteix en el primer centre sanitari de Balears a dur a terme aquest tipus de procediment intradiscal no invasiu, que suposa una gran alternativa a la cirurgia convencional i que, a més, no requereix ingrés hospitalari.
Tal com ha explicat el Dr. Hermann Ribera, responsable de la Unitat del Dolor de Mutua Balear, "des de fa unes setmanes hem incorporat aquesta tècnica per a tractar el dolor radicular, que és el dolor persistent en una part pròxima de la sortida d'un nervi. Inserim una agulla en el disc a tractar i introduïm a través d'ella la sonda Resadisc amb punta bipolar i tecnologia QMR per a descomprimir el teixit discal sense desprendre calor. Això permet que l'hèrnia o protrusió es retregui cap a la seva posició inicial habitual".
La incorporació d'aquest procediment suposa un gran avanç en l'objectiu de Mutua Balear per millorar la funcionalitat dels seus pacients i proporcionar-los una millora significativa en la seva qualitat de vida.
Cal recordar que l'Hospital de Mutua Balear ostenta des de finals de l'any 2020 l'Acreditació sanitària Nivell III que atorga el Govern dels Illes Balears a aquells centres que aconsegueixen el màxim grau possible en els estàndards i indicadors de referència establerts per la Conselleria de Salut i Consum. Així mateix, compta també amb l'Acreditació QH+ 1 estrella, un reconeixement atorgat per la Fundació Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS).
¡Nuevo vídeo! Descubre nuestro nuevo centro asistencial y administrativo de Ibiza con todo detalle. Más de 1.000 m2 para cuidar la salud de los trabajadores de capital pitiusa.